Subnavigatie

Reuring!fabriek- mooi initiatief voor herbestemming

Het faillissement van De Vries Kozijnen, begin 2013, heeft enorme gevolgen voor Gorredijk. Met 140 werknemers was het een grote werkgever, en het fabrieksterrein in het dorp is nu verlaten. De Reuring!fabriek laat het er niet bij zitten. Dit initiatief onderzoekt hoe zsm nieuwe bedrijfsactiviteiten vanuit het voormalige De Vries-pand ook nieuw leven kunnen blazen in het dorp.

Noordtij is met veel plezier betrokken bij de voorbereidingen voor de eerste Reuring!fabriek op 3 april, en blijft zich inzetten voor dit mooie initiatief. Tijdens deze eerste bijeenkomst kwamen 27 deelnemers bij elkaar- ondernemers, politiek bestuurders, investeerders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Jaap Jepma van Noordtij nam de gespreksleiding op zich.

In een gevarieerd werkprogramma zijn zeer uiteenlopende en verrassende ideeën bedacht en aanzetten ontwikkeld die kunnen  leiden tot nieuwe (economische) activiteiten. Denk daarbij aan mogelijkheden voor bijvoorbeeld onderwijs, toerisme en duurzaam bouwen in het complex van 70.000 m2. Het was zondermeer een geslaagde bijeenkomst; alle deelnemers hebben dan ook nadrukkelijk aangegeven betrokken te willen blijven bij de verdere activiteiten van de Reuring!Fabriek.

Terug naar overzicht